Tisztelt Páciensünk!

Kérjük, olvassa el!


Az alábbiakban néhány fontos információt talál a rendelésekkel és vizsgálatokkal kapcsolatban.

 

1. A Centro-Medical Egészségügyi Központ a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel nem áll szerződéses jogviszonyban, ezért TB finanszírozott vizsgálatot és kezelést nem végzünk, kizárólag magántérítéses (fizetős) ellátásra van lehetőség. Ennek megfelelően NEAK térítéses beutalót sem tudunk adni további vizsgálatokra!

2. Az előjegyzési időpontokat betartjuk, várakozási idő nincs, pácienseink kivizsgálására, kezelésére, tájékoztatására, kérdéseik megválaszolására mindig elegendő időt biztosítunk. Ennek megfelelően az előjegyzési időponthoz képest maximum 5 perc késést tudunk elfogadni, ennél nagyobb késésnél nem áll módunkban a pácienst fogadni, mivel az a további időpontok betartását tenné lehetetlenné. Ha késik, kérjük, jelezze ezt telefonon, hogy a késés ellenére tudjuk-e fogadni.

Amennyiben a páciens a megbeszélt időpontban nem jelenik meg, és ezt nem jelzi telefonon a vizsgálat vagy a kezelés előtt legalább 24 órával, új időpontot csak az elmaradt szolgáltatás teljes díjának kifizetése után áll módunkban adni! Amennyiben a megbeszélt időpontokban kétszer nem jelenik meg, a továbbiakban nem áll módunkban új időpontot adni.


3. Az előzetes bejelentkezés és időpont előjegyzés minden esetben kötelező, melyre kizárólag telefonon keresztül van lehetőség. Levélben és e-mailen történő megkeresésekre nem áll módunkban válaszolni.

4. A diagnosztikai vizsgálatok egy részére (laboratórium, UH, MRI) akár orvosi javaslatra, akár saját elhatározásukból is jelentkezhetnek. A vizsgálatok előtt javasoljuk szakorvosi vizsgálat és konzultáció elvégzését, melyre rendelőnkben is lehetőséget biztosítunk, külön térítési díjnellenében. Központunk nem tehető felelőssé páciensünk vizsgálatára vonatkozó szakszerűtlen utasításából eredő mindazon kárért, ha a páciens a figyelmeztetés ellenére olyan vizsgálatot kér, amely nem egyezik meg a panaszokat szakmailag ténylegesen magyarázó elváltozások kimutatására szükséges vizsgálattal!

5. MRI vizsgálatnál kontrasztanyag adása esetén minden esetben szükséges vesefunkciós vizsgálat (vérvétel: GFR) elvégzése a vizsgálat előtt! Ebben az esetben kérjük, hogy a vizsgálatra a laborlelettel együtt érkezzen. Amennyiben a vizsgálat végzésekor ilyen laborlelettel nem rendelkezik, és a vizsgálat végzése közben a radiológus kontrasztanyag adását javasolja, ezt egy másik időpontban végezzük el a laborlelet birtokában.

Központunkban VÉGZÜNK gerinc, koponya, végtagi ízületi és lágyrész MRI-vizsgálatokat. NEM VÉGZÜNK nyaki lágyrész, gége, garat, mellkas, szív, emlő, here és teljes test MRI-vizsgálatot.

Központunkban VÉGZÜNK pajzsmirigy, has, kismedence és ízületi (váll, térd) ultrahang vizsgálatot, NEM VÉGZÜNK emlő, here ultrahang vizsgálatot és érvizsgálatot (dopplert).

6. A központunkban alkalmazott terápiás eljárások előtt szakorvosi vizsgálat és konzultáció a központunkban minden esetben kötelező, még akkor is, ha a páciens máshol már részt vett orvosi vizsgálaton. Nem vállalunk más intézmény által felállított vagy a páciens által véleményezett diagnózis alapján kezelést. Szakorvosi vizsgálat nélkül nem adunk be injekciót, nem írunk fel receptet, nem végzünk kezelést, nem adunk igazolást táppénzhez, stb.

7. Sportorvosi engedély és igazolás kiadására nincs lehetőség, ezzel nem foglalkozunk. Versenyengedély kiadásával kizárólag az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház), illetve az Országos Sportorvosi Hálózat foglalkozik.

Többen csodálkozva, néha felháborodva kérdezik, hogyan lehet az, hogy van sportorvosi rendelés, de nincs engedély kiadás, azaz "pecsételés". Egyrészt a sportorvos, mint szakorvos nem csak "pecsételéssel" foglalkozik. Másrészt az engedélyek kiadása centralizálva van, csak olyan sportorvos végezheti, aki az Országos Sportorvosi Hálozatban, illetve nekik dolgozik (ez többek között a kiadott engedélyek nyomonkövetése, rögzítése miatt is célszerű). Az engedély kiadások térítési díja központilag szabályozva van, 18 éves kor felett 2.000 Ft, alatta 1.000 Ft. Tehát magánrendelés keretein belül nem végezhető, ha végezhető is lenne, ezen összegekkel nem lenne kifizetődő.

8. A Centro-Medical Egészségügyi Központban bankkártyával és PayPass kártyával is lehetséges fizetni. Egészségpénztári kártyával történő fizetés nem lehetséges. 

9. Tekintettel az egészségügyi központunkban található orvostechnikai eszközökre, vegyszerekre, gyógyszerekre – a balesetvédelmi és higiénés szabályzat értelmében – a központunkban egy beteg maximum egy kísérővel tartózkodhat. A vele együtt érkező többi kísérő a központon kívüli térben tud várakozni! Kérjük, hogy gyermeket kísérőként ne hozzanak magukkal!

10. Rendelőnkben kizárólag a honlapunkon található vizsgálatokat és kezeléseket végezzük. Ami a honlapon nem található, értelemszerűen nem végezzük (pl.: jogosítvány hosszabbítás, stb.). Más internetes oldalakkal (egészségügyi portálok, stb.) nem állunk kapcsolatban, az ott található tartalmakért nem vállalunk felelősséget. Kérjük, hogy szolgáltatásainkkal kapcsolatban kizárólag honlapunkon tájékozódjanak. A honlapon található szakmai anyagok, tájékoztatók, videók írásos beleegyezés nélkül nem használhatók fel semmilyen formában.

 

Információ és időpont előjegyzés kizárólag telefonon:


Hétfő-péntek: 08:00-19:00

Szombat-vasárnap: zárva

2018. június 1-től szombaton is végzünk MRI vizsgálatot!


MRI ÉS ULTRAHANG DIAGNOSZTIKAI RENDELŐ közvetlen száma:

(MRI és ultrahang előjegyzés és információ)


(1) 243-1010


SZAKORVOSI RENDELŐ közvetlen száma:

(szakorvosi vizsgálat, konzultáció, kontroll, kezelések, labor vizsgálatok)

(1) 203-3211